پچ کورد

کیستون یکی از اصلی ترین قطعات شبکه ساخت یافته و استاندارد میباشد. قبل ازگستردگی استفاده از شبکه های Ethernet، شبکه Novell به عنوان تنها شبکه مورد استفاده در دهه های ۷۰ و اوایل ۸۰ در بیشتر سازمانها و ادارات مورد استفاده بود؛ نوع طراحی توپولوژی خاص آن، نیاز به استفاده از کابل کواکسیال داشت که نیازی به پریز و کیستون و حتی پچ کورد وجود نداشت.شبکه محدود بود به یک سرور و چند کامپیوتر که در فضای محدودی از برنامه های مبتنی بر سرور_کلاینت استفاده می کردند.

کابل کشی شبکه

با ظهور و گسترش از شبکه Ehternet و استفاده از توپولوژی ستاره ای و بدنبال آن استفاده از سوئیچ و روتر و ایجاد Server Room و استفاده از رک های دیواری، تغییرات گسترده ای در کابل کشی شبکه و تجهیزات آن ایجاد شد و قطعات جدیدی در پسیو شبکه مورد استفاده قرارگرفت.یکی از این قطعات کیستون است که به عنوان پریز شبکه شناخته میشود.

کیستون چیست ؟

کیستون همون پریز شبکه است که برای برقراری اتصال بین دو نود با ایستگاه کاری استفاده میشود.

منظور از ایستگاه کاری شبکه، دستگاهی است که برای انجام فعالیت و وظیفه تعریف شده باید به شبکه متصل شود.مانند رایانه کاربران، چاپگر شبکه، دوربین یا کارتخوان.

کاربرد اول : برای برقراری ارتباط، تجهیزات نقطه نهایی یا همانEnduser از طریق کیستون یا پریز شبکه و با استافاده از پچ کورد، به شبکه متصل میشوند. کارکرد آن مانند اتصال وسیله برقی به شبکه برق می باشد.

کاربرد دوم : در پچ پنل های Unloaded میباشد. با قرارگرفتن در حفره های خالی این پچ پنل ها وپانچ و اتصال کابل Backbone شبکه به کیستون، این امکان فراهم میگردد تا با استفاده از پچ کورد، تجهیزات نصب شده در داخل رک ها، فعالیت تعریف شده ومورد نظر در شبکه را انجام دهند و به کاربران خدمات یا سرویس ارائه نمایند.

اتصالات شبکه  تفاوت عمده ای با پریزبرق و اتصال برقی دارند که اهمیت آنها را دوچندان میکند. قطعه کیستون یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین قطعات در کارائی و سرعت شبکه است.

برخلاف کابلهای برق که میتوان در صورت نداشتن پریز و دوشاخه و یا برای جبران کوتاهی کابل برق آنها را بهم متصل نمود واستفاده کرد.(علیرغم غیراستاندارد بودن و خطرناک بودن آن ازنظر بالابردن احتمال وقوع حریق و اتصال کوتاه آسیب زننده) در مواقع ضروری و برای حالت موقت استفاده میشود تا کابل کشی اصلی انجام شده و یا از طریق ترمینال های مخصوص، ارتباط برقرار گردد.

کابل کشی

نقش کیستون در کابل کشی

در کابل کشی شبکه بدلایل مختلف امکان اتصال دو کابل شبکه در Category های مختلف، به یکدیگر بصورت مستقیم وجود ندارد.(باید توجه داشت مبنای این نوشته کابل کشی استاندارد شبکه است)

کابل کشی داخل ساختمان در نقطه کاربر نهایی را به هیچ وجه نمیتوان به دستگاه رایانه یا هر دستگاه دیگر استفاده کننده از شبکه متصل نمود.این عمل بجز غیراستاندارد بودن آن، باعث بروز مشکلات بسیار در تجهیزات و شبکه خواهد گردید. لذا برای این منظور در نقاطی که نیاز به اتصال وجود دارد، انتهای کابل، پریز شبکه که حاوی کیستون مرتبط با نوع کابل است، نصب شده و از طریق پچ کورد اتصال برقرار میگردد.

در داخل رک نیز انتهای کابل به پچ پنل هایی متصل می گردد که  یا دارای کیستون هستند(Unloaded) یا پورت(Loaded ) کیستون دارند که کابل داخل آن پانچ میگردد.و پچ کورد از طریق سوکت Rj45  ارتباط را بین دو نقطه برقرار میکند.

معمولا در طراحی و کابل کشی شبکه موقعیت اتاق سرور یا رک های دیواری طوری انتخاب میشود که فاصله آن با ایستگاه کاری، کمتر از ۹۰ متر باشد. استاندارد کابل کشی TIA 568  و TIA-942  و تست فلوک به هیچ وجه مسافت بالای ۹۰ متر را توصیه نمیکنند مگر در مواقع ضروری و نیاز و بصورت موقت با قبول افت سرعت شبکه.

کیستون

انواع کیستون

اولین شرکت تولید کننده کیستون شرکت Tyco بود که درسال ۱۹۸۹ با نام تجاری AMP اولین کیستون ها را در Category 3  برای استفاده در خطوط تلفن روانه بازار کرد انتخاب کلمه کیستون برای این قطعه در سال ۱۹۹۵ و توسط موسسه ICCC انجام گردید.

در طبقه بندی کلی و از نظر نوع استفاده دو نوع کیستون و کانکتور وجود دارد، کیستون و کانکتور RJ11 برای خطوط مخابراتی و تلفن نوع دو سیم و جهار سیم و کیستون و کانلکتور RJ45  برای شبکه.

موضوع مورد بحث ما در خصوص کیستون و کانکتور RJ45 است.

کیستون ها مانند کابل های شبکه براساس Category طبقه می شوند. در حال حاضر انواع موجود در بازار Cat5e,Cat6,Cat6a, cat7 مورد استفاده قرار میگیرند. نکته ای که علیرغم غیر استاندارد بودن برخی طراحان و مجریان شبکه برای صرفه جویی در اعتبار و پیش بینی نیاز آینده در نظر گرفته و اجرا میکنند این است که میتوان کیستون های Category پایین تر را برای کابل استفاده نمود مثلا اگر بودجه محدودی در اختیار باشد، کابل کشی Backbone یا ستون فقرات شبکه از Category 6a انتخاب شده و کیستون های محدودی برای شروع فعالیت شبکه از category 6 استفاده نمود تا پس از دریافت اعتبار یا افزایش بودجه، بدون نیاز به کابل کشی مجدد که بسیار سخت و در برخی موارد غیرممکن است، صرفا با تعویض کیستون ها، به سرعت مورد نظر در شبکه دست یافت.

بجز نوع category کیستون ها، شیلد دار بودن و نبودن آن هم برای برخی کاربرد ها مخصوصا در کابل کشی کابلهای SFTP هم بوده و در این کابل کشی حتما باید نوع شیلد دار آن استفاده شود.معمولا این نوع کیستون ها دارای قاب فلزی بوده که برای اتصال به زمین مورد استفاده قرار میگرد.بیشتر شرکتهای تولید کننده هر دو نوع کیستون پلاستیکی و فلزی را تولید میکنند.

کیستون Tool less

برخی شرکتهای سازنده نوع اتصال و نیز اندازه و شکل کیستون را نیز تغییر داده اند تا در پچ پنل ها یا قاب پریز های مخصوص به خود قرار بگیرند. شرکت NEXANS نکزنس اولین بار پچ پنل های خود را با کیستونهای مخصوص خود طراحی وروانه بازار کرد که برای اتصال کابل نیز، باید از آچار مخصوص نکزنس استفاده شود.

این نوع کیستونها بدلیل اینکه امکان استفاده مجدد در صورت بروز اشتباه یا هردلیلی ندارند شاید از نظر قیمت و همچنین نیاز به آچار مخصوص خود، هزینه مازاد تحمیل نماید اما از نظر کاربردی با توجه به اینکه طبق استانداردهای کابل کشی شبکه به هیچ وجه نباید از کیستون مجدد استفاده گردد، باعث اطیمنان از سرعت و کیفیت ارتباطی شبکه خواهد بود.

ارائه کیستونهای Tool less باعث گردید کار مجریان راحتتر گریده و نیاز به آچار پانچ برای انجام اتصال از بین برود.

استاندارد TIA-568

این استاندارد در سال ۱۹۹۱ عرضه گردید و مختص بحث های کابل کشی در خصوص تعریف توپولوژی ها، نیازها، سطح کارائی، حداکثر طول کابل و کارایی تجهیزات مرتبط مانند کانکتورها و ترتیب اتصال پین ها می باشد.و به موازات پیشرفت  تجهیزات پردازشی و نیازهای جدید درخصوص سرعت و پهنای باند بیشتر، بروز رسانی های بسیاری نظیر TIA TSB-36 و TIA TSB-40Aو TIA TSB-67 درخصوص کابل مسی داشته که متمم هایی برای هرکدام در نظر گرفته شده است.

 استاندارد 568a ,568b

در حقیقت این استاندارد به نوعی قانون اساسی سیستم کابل کشی ساخت یافته  است. و بایدها و  نباید ها را مشخص کرده و وارد جزئیات نمی شود. استاندارد TIA-568  در سال ۱۹۹۵ با عنوان  TIA-568A و بار دیگر در سال ۲۰۰۱ با نام TIA-568B ارتقاء پیدا کرد تا پیشرفت های انجام شده در حوزه سخت افزار را پوشش دهد.

در حال حاضر، برای ارتباط بین سرویس دهنده و سرویس گیرنده در شبکه Ethernet از استاندارد TIA-568B در  اتصال و سربندی کانکتورها و کیستونها استفاده میشود.در موارد خاص ارتباطی از نوع TIA-568A استفاده میگردد(مانند ارتباط دو دستگاه رایانه بطور مستقیم با یکدیگر)در بیشتر کیستونهای تولید شده ترتیب سیم های چهارزوج با رنگ  برروی بدنه کیستون مشخص میگردد.

.

شرکت مهرگان شبکه آفاق، تولید کننده انواع تجهیزات شبکه شامل کابل هاسی مسی و Accessory های وابسته، مانند کیستون، پچ کورد و پچ پنل های استاندارد، با برند NEO توانسته است سهم بسزایی در تامین تجهیزات استاندارد و با کیفیت ایرانی در کشور داشته باشد. این شرکت توانسته است با ارائه این محصولات و سایر محصولات کابل های فیبرنوری و کابل شبکه ایرانی، مطابق استانداردهای بین المللی و کیفیت مورد قبول،با برند NEO نقش خود را در ارتفای کیفیت زیرساخت شبکه رایانه ای و مراکز داده در کشور ایفا نماید.

برای طراحی شبکه استاندارد و استخراج LOM حاوی متراژ کابل شبکه و نوع آن و نیز تعداد و نوع قطعات مورد نیاز، می توانید از بخش مشاوره سایت NEO استفاده نمائید و یا با شماره تلفن ۵۴۷۰۲-۰۲۱ شرکت مهرگان شبکه آفاق تماس حاصل فرمائید.

منبع : نئوپرشیا

۱ دیدگاه

  • باسلام

    با خرید بازدیدهای واقعی رنک ایرانی rankirani.ir ، ضریب پرش و زمان ماندگاری سایت خود را اصلاح کرده و رتبه سیمیلاروب ، جایگاه گوگل و ترافیک سایت خود را ارتقاء دهید.
    از فاکتورهای مهم در سئو و بهبود رتبه سایت در گوگل، کاهش بانس ریت (ضریب پرش) و افزایش زمان ماندگاری (Dwell Time) است. منظور از ضریب پرش یعنی درصد بازدیدکنندگان که پس از ورود به یک صفحه از سایت شما بدون انجام عملی، از همان صفحه خارج می‌شوند. و منظور از زمان ماندگاری مدت زمانی است که کاربر در سایت شما صرف می کند. سایتی که ضریب پرش پایین تر و زمان ماندگاری بیشتری داشته باشد از نظر گوگل با ارزش تر خواهد بود.

    خدمات رنک ایرانی:

    ارسال بازدیدهای کاملا واقعی
    آی پی های یکتا
    آی پی های ایرانی
    زمان بازدیدها ۱۱۰ ثانیه
    ———–
    افزایش بازدید سایت
    بهبود رتبه گوگل
    ———–
    بهبود رتبه سیمیلاروب
    ———–
    افزایش بازدید ویدیوهای آپارات
    https://rankirani.ir
    سیستم افزایش بازدید سایت
    بهبود رنک گوگل
    رنک ایرانی

    راه های ارتباطی ما:

    آیدی تلگرام، ایتا و اینستاگرام

    @rankirani

    ایمیل rankirani@yahoo.com

    تماس : ۰۹۰۳۸۲۷۶۷۰۶

    توضیحات تکمیلی:

    منظور از نرخ فرار یعنی درصد بازدیدکنندگانی هستند که پس از ورود به یک صفحه از سایت شما بدون انجام عملی، از همان صفحه خارج می‌شوند. نتیجه یک تحقیق نشان می‌دهد نرخ پرش با رتبه‌‌‌‌‌بندی سایت‌‌‌‌‌ها در صفحه اول گوگل ارتباط نزدیکی دارد. منظور از زمان ماندگاری مدت زمانی است که کاربر در سایت شما صرف می کند. هنگامی که کاربر وارد یک وب سایت میشود تا زمانی که بخواهد مجددا به صفحه جستجوی گوگل بازگردد، این زمان را Dwell Time یا زمان ماندگاری کاربر می نامند. درواقع میتوان گفت این زمان هر چه قدر بیشتر باشد، سایت از نظر گوگل با ارزش تر خواهد بود. این زمان بظور متوسط ۲ دقیقه و ۱۷ ثانیه برای صفحات اینترنتی است.

    تعرفه کاهش تضمینی رتبه سیمیلاروب :
    رنک زیر ۱۰۰ هزار ایران با مبلغ ۵۰ هزار تومان
    رنک زیر ۵۰ هزار ایران با مبلغ ۷۰ هزار تومان
    رنک زیر ۳۰ هزار ایران با مبلغ ۹۰ هزار تومان
    رنک زیر ۲۰ هزار ایران با مبلغ ۱۲۰ هزار تومان
    رنک زیر ۱۵ هزار ایران با مبلغ ۱۵۰ هزار تومان
    رنک زیر ۱۰ هزار ایران با مبلغ ۲۰۰ هزار تومان
    رنک زیر ۷ هزار ایران با مبلغ ۳۰۰ هزار تومان
    رنک زیر ۵ هزار ایران با مبلغ ۴۰۰ هزار تومان
    رنک زیر ۴ هزار ایران با مبلغ ۷۰۰ هزار تومان
    رنک زیر ۳ هزار ایران با مبلغ ۱ میلیون تومان
    رنک زیر ۲ هزار ایران با مبلغ ۲ میلیون تومان
    رنک زیر ۱۵۰۰ ایران با مبلغ ۲.۵ میلیون تومان
    رنک زیر ۱۰۰۰ ایران با مبلغ ۳ میلیون تومان

    زمان تحویل : دو ماهه
    * بازدیدهای واقعی ایران *
    * امکان انجام یک هفته بازدید تست *
    * امکان پرداخت مرحله به مرحله هزینه *
    * تضمین ثبات و نگهداری رنک سیمیلاروب به شرط تمدید *
    * تضمین کاهش بانس ریت و افزایش زمان ماندگاری *

    لیست به روز تعرفه ها در لینک زیر:
    تعرفه کاهش رتبه سیمیلاروب:
    https://blog.rankirani.ir/view/48/خرید-بازدید-سایت-|-افزایش-ترافیک-سایت-|-افزایش-بازدید-سایت.html
    https://blog.rankirani.ir/view/43/تعرفه-کاهش-تضمینی-رتبه-سیمیلاروب.html

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *