کیستون شبکه Rj45

کیستون شبکه RJ45 یکی از مهمترین قطعات مورد استفاده در شبکه است که شاید بخاطر کوچک بودن آن و دم دست بودن زیاد اهمیت داده نمیشود.تاثیر کیستون در ایجاد ارتباط، کیفیت ارتباط و پایداری شبکه بسیار مهم و حیاتی است. در کابل کشی انجام شده در ساختمانی که قرار است از شبکه رایانه ای به هر منظوری استفاده شود یا داخل Server Room یک مرکز داده برای ارتباط بین تجهیزات Active نصب شده در داخل رک ها، برای برقراری ارتباط از کیستون استفاده میشود.

امروزه تمامی دستگاه هایی که پیش بینی استفاده از شبکه به هرمنظوری را دارند، دارای کیستون ارتباطی در بدنه می باشند مانند تلوزیونها و حتی یخچال های هوشمند منازل که در چندسال اخیر مورد توجه و استفاده می باشد.

کیستون شبکه Rj45 در لوازم خانگی

در سال ۱۹۷۹، اولین کیستون قابل استفاده به شکل امروز برای شبکه های مخابراتی و اتصال تلفن های رومیزی با برند AMP وارد بازار شد. از طرف دیگر به دلیل استفاده گوشی های شرکت پاناسونیک از کابلهایی با سوکت های Rj11، تا مدتها در بازار ایران کابلهای تلفن و پریزهایی که از این نوع کیستون که دارای  استاندارد Rj11 بودند، به عنوان پریز پاناسونیک شناخته میشدند بقیه تلفن ها از دوشاخه و پریز معمولی مانند تجهیزات برق استفاده میکردند که باعث بروز اشتباه در اتصال این گوشی ها به پریزهای برق و سوختن بسیاری از گوشی های تلفن میگردید.

درسال ۱۹۹۵،اولین بار موسسه ICC کیستون شبکه Rj45 که امروزه در شبکه های رایانه ای مورد استفده قرار میگیرد، طراحی نمود.که با استفاده از پچ کورد هایی که دارای سوکت Rj45 بودند ارتباط دستگاهها و تجهیزات شبکه یا یکدیگر از طریق پریز یا Face Plate های دیواری یا از طریق پچ پنل ها این ارتباط ایجاد میشد.

انواع کیستون

کیستون شبکه Rj45 مانند کابل شبکه، پچ پنل و پچ کورد، طبقه بندی های مختلف دارد و همچنین ویژگی هایی که برخی توسط سازندگان و شرکت ها به عنوان وجه تمایز تولیدات آن شرکت یا برند شناخته شده و برخی در کیفیت و کارایی شبکه تاثیر داشته و برخی دیگر نیز باعث سهولت در نصب و یا پشتیبانی و نگهداری آن میگردد.

اولین طبقه بندی در کیستون شبکه به Category انتخابی برای کابل کشی شبکه برمیگردد، انتخاب Category کیستون شبکه باید براساس کابل شبکه مورد استفاده باشد و سعی شود در همان Category انتخاب گردد، اگر کیستون و کابل شبکه در یک Category نباشند باعث میگردد، کل شبکه و ایستگاه های کاری و یا تجهیزات، نتوانند از ویژگی سرعت یا پهنای باند Category انتخاب شده استفاده نمایند.

اما همانگونه که در مقاله های بررسی پچ پنل های شبکه و چرا نمیتوان کیستون را حذف کرد توضیح داده شد، اولویت با کابل کشی خواهد بود، به این معنی که مخصوصا در سازمان های دولتی در صورت داشتن محدودیت های بودجه ای و اعتباری، با توجه به نوع عملیات کابل کشی که امکان تغییر یا تعویض آن تقریبا غیرممکن است، ترجیح برای آینده نگری، انتخاب کابل شبکه از Category بالاتر و حتی نوع روکش و پوشش مناسب تر بوده و کیستون ها از Category پایین تر استفاده شود.(لازم به توضیح است که همانطور که در مقاله های اشاره شده توضیح داده شد، این کار استاندارد نبوده و باعث افت کیفیت شبکه در مجموع خواهد شد اما تا تامین بودجه میتوان این افت سرعت را تحمل نمود و سپس کیستون ها را تعویض کرده و مراحل استانداردسازی انجام گردد)

به عنوان مثال انتخاب کابل Cat6a در زمان کنونی برای کابل شبکه و نوع SFTP ؛ انتخاب مناسب و آینده نگرانه ای است، مبتوان برای راه اندازی یا مرکز داده که درشروع راه اندازی هنوز Load کاری زیادی ندارد، از کیستون Cat6 معمولی استفاده نمود و پس از تخصیص بودجه لازم، کیستون ها را تعویض کرد.

ابن بسیار بهتر و آینده نگرانه تر است تا اینکه تمام تجهیزات برای یکسان بودن در شروع راه اندازی Cat5e یا Cat6 انتخاب شوند(درصورت محدود بودن بودجه ) که در سالهای بعد و حتی تامین بودجه امکان تعویض کابلها وجود نخواهد داشت و کل شبکه باید از ابتدا اجرا گردد. کسانی که هزینه تعویض کیستون را هزینه مازاد و دور ریخته تصور میکنند در آنزمان باید هزینه کل کابل کشی و تبعات بدی ناشی از اجرای مجدد عملیات کابل کشی را بپذیرند.

اولین طبقه بندی در کیستون ها Category آنها خواهد بود. نوع مرسوم و مورد استفاده فعلی در بازار شبکه ایران و تولیدات تجهیزات پسیو ایرانی، Cat5e , Cat6 , Cat6a ,  و cat7  میباشد ( cat8 و Cat7aبدلایل مختلف مورد استفاده زیادی ندارد مگر در موارد خاص که یکی از دلایل آن پیشی گرفتن استفاده ازتجهیزات کابل کشی فیبرنوری ایرانی در سالهای اخیر می باشدو دلیل دوم مشخص نبودن استانداردها و معیارهای تست و پذیرش این گروه از کابلها)

کیستون شبکه RJ45

انتخاب جنس بدنه

مانند کابلهای شبکه که عمدتا در انواع SFTP و UTP  ارائه میشود، کیستون شبکه Rj45 نیز دارای قالب های PVC برای استفاده در کابل کشی شبکه با کابل UTP بوده و نوع بدنه فلزی آن برای استفاده درکابل کشی کابلهای SFTP و امکان شیلد شدن آن تولیدمیگردد.

توصیه میشود در شبکه هایی که بدلیل کاهش اثرات نویز های حاصل از جریان های الکتریکی یا میدان های مغناطیسی از کابل SFTP استفاده شده است، حتما رک های مورد استفاده اتصال به زمین داشته و از نوع کیستون بدنه فلزی برای انتقال نویز های موجود که باعث افت کیفیت شبکه و حتی آسیب وارد کردن به پورت های تجهیزات Active میگردد، استفاده شود.

بجز ابن دو گروه، سایر ویژگی ها مانند Tool Less بودن یا داشتن لیبل مشخص کننده رنگ بندی استاندارد ۵۸۶b و ۵۸۶a بیشتر به منظور راحتی مجریان و نصابان شبکه توسط شرکتهای تولید کننده اضافه میشود.

نکته مهمی که باید درنظر گرفته شود این است که برخلاف تبلیغاتی که برخی شرکتهای تولید یا فروشنده در مورد امکان استفاده مجدد از کیستون های خود میکنند، باید توجه داشت فارغ از نوع کیستون که پانچی یا tool Less باشد، استفاده مجدد از کیستونی که قبلا مورد استفاده بوده، بدلیل ایجاد فاصله ای هرچند ناچیز بین تیغه های آن، باعث افت کیفیت شبکه شده و امکان تایید گرفتن از مراجع استاندارد مخصوصا در مراکز داده را نخواهد داشت، این کیستون ها بهتر است در شبکه هایی مورد استفاده قرار گیرند که از کیفیت و سرعت ارتباط، انتظار پاس کردن آئین نامه های استاندارد را ندارند.

کیستون شبکه Rj45

شبکه استاندارد و مناسب، شبکه ای است که تمامی تجهیزات پسیو آن در یک گروه و Category  باشند و شیلد گذاری انجام شده و حدالامکان End2End  از یک محصول استفاده شود.

شرکت مهرگان شبکه آقاق با تولید تجهیزات پسیو استاندارد با برند NEO و با ارائه تصمین کیفیت و گارانتی برای شبکه هایی که End2End از تولیدات NEO استفاده میکنند سعی میکند تا نیاز و دغدغه طراحان و مجریان شبکه و استفاده کنندگان آن را در خصوص استفاده از محصولات استاندارد ایرانی برطرف نماید به همین منظور،کارشناسان این شرکت آمادگی ارائه کلیه خدمات مشاوره و پاسخگویی به سئولات را از طریق فرم درخواست مشاوره همین سایت و یا شماره تلفن ۵۷۴۰۲ – ۰۲۱  را دارند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *