شبکه بیسیم و باسیم

شبکه بیسیم یا Wireless در عصر حاضر مورد توجه جدی کاربران و حتی کسب و کارهای مختلف قرار گرفته است. با گسترش کرونا که باعث رویکرد مردم و دولتها به استفاده از انواع سامانه آنلاین مانندآموزش آنلاین، خرید آنلاین، سرگرمی و حتی دیدار خانوادگی آنلاین، کاربرد این نوع شبکه گسترش بیشتری پیدا کرد.

شبکه بیسیم

توجه به گسترش و توسعه فناوری شبکه بیسیم و دردسترس قرارگرفتن انواع تجهیزات مانند مودم خانگی و دفتری برای ارتباط با اینترنت، از طرف دیگر بکارگیری گوشی هوشمند و نوت بوک و انواع تبلت که بصورت پیش فرض دارای امکان و تجهیزات برای ارتباط بی سیم هستند، علاوه بر منازل، دفاتر شرکتی و کسب و کار متوسط و کوچکتر ترجیح می دهند تا بدون انجام عملیات کابل کشی، ارتباطات شبکه ای خود را Wireless نمایند. اما به برخی از فاکتورهای تاثیرگذار و پارامترهای مهم ناشی از این تصمیم، توحه زیادی ندارند. در این مقاله درخصوص مقایسه، مزایا و معایب هرکدام صحبت میگردد تاتصمیم گیری درست انجام شود…..

شبکه بیسیم یا wireless چیست ؟

شبکه بیسیم Wireless  یک مدل از  شبکۀ رایانه‌ای است که برای برقراری ارتباط بین ایستگاه کاری (نودشبکه ) و تجهیزات سرویس دهنده از امواج الکترومغناطیس و امواج رادیویی استفاده کرده و اطلاعات را بدون استفاده از کابل و هرگونه سیم ارتباطی با استفاده از این حامل ها در  لایه فیزیکی از مدل مرجع OSI انتقال میدهد. 

نلفن همراه، شبکه‌ محلی بی‌سیم (Wlan)، شبکه‌های حسگر بی‌سیم Sensor Network ها ،شبکه‌های ماهواره‌ای و شبکه‌های ارتباطی مایکروویو. از انواع مختلف شبکه بیسیم به شمار می آیند.

دانشگاه هاوایی در سال ۱۹۶۹ اولین شبکه حرفه ای تجاری خود با نام ALOHAnet عملیاتی کرد و عملا در ژوِئن سال ۱۹۷۱ اولین شبکه تجاری بیسیم وارد بازار شبکه گردید.

. موضوع بحث این مقاله شبکه بیسیم به اصطلاح WLAN هستند که با استفاده از کارت شبکه بیسیم نصب شده در دستگاه رایانه رومیزی و یا نوت بوک و وگوشی همراه (هر نوع تجهیزاتی که قابلیت ارتباط با مودم و سوئیچ های بی سیم را دارند) به دستگاه یا مودم سرویس دهنده متصل گردیده و خدمات خود را دریافت میکنند.

باید توجه داشت که در مدل ارتباطی شبکه Ethernet که مورد استفاده تمامی شبکه ها و اینترنت جهانی هم هست، هر سرویس گیرنده یا کلاینت با دستگاه دیگر مانند سوئیچ ، مودم ، روتر و فایروال ارتباط دارند.که وظیفه آنها صرفا هدایت و کنترل داده های ارتباطی بوده و نقطه نهایی کاربر که سرویس گیرنده است را به دستگاه سرویس دهنده مرتبط میکند.که ممکن است شامل دستگاه ذخیره ساز هم باشد.

منظور از نقطه نهایی کاربراعم از گوشی موبایل، رایانه رومیزی، رایانه همراه، یخچال یا تلوزیون هوشمند، ماشین های مجهز به IoT و.. است.

لذا بحث ما در حال حاضر در خصوص ارتباطات از نقطه استفاده کننده یا کاربری با تجهیزاتی است که به سمت سرویس دهنده هدایت میکند.

بی سیم یا باسیم

هدف مقاله پیش رو و در منازل و ادارات کوچک و کسب و کارهای متوسط به پایین در زمان حاضر، عمدتا اتصال به اینترنت و یا به اشتراک گذاری دستگاههایی مانند چاپرگر مد نظر است. که برای این منظور از شبکه بیسیم استفاده میکنند. با توجه به اینکه در دهه گذشته نرم افزارهای مبتنی بر کلاینت -سرور جای خود را به نرم افزارهای وب سروری داده اند. معمولا کمتر نیازی به داشتن دستگاه سرور در کسب و کار کوچک احساس میشود و حتی استفاده از سیستم های نرم افزاری مالی و حسابداری و انبار داری و اتوماسیون نیز بصورت وب سروری انجام میشود.

لذا این کسب وکارها ترجیح میدهند هزینه ای برای خرید سرورهای آنچنانی نکرده و شبکه خود را در حد ارتباط دستگاه ها با اینترنت و با یکدیگر خلاصه نمایند.

برای این منظور دنبال ساده ترین و سریعترین روش ارتباطی میگردند که گزینه بی سیم یا Wireless به نظر انتخاب مناسبتری به نظر می آید.

از طرف دیگر تمامی رایانه های همراه و گوشی ها دارای کارت شبکه بصورت Default هستند که فقط باید تنطیمات مورد نظر بر روی آن انجام شود.

این دفاتر با خرید و نصب یک دستگاه مودم به مودم وای فای شناخته شده است و توسط اپراتور ارائه دهنده خدمات اینترنت عرضه میشود و ایجاد شبکه بیسیم، هم ارتباط با اینترنت از طریق خط تلفن یا سیم کارت را برقرار میکنند هم امکان به اشتراک گذاشتن اینترنت و سایر دستگاه ها از طریق بسیم برای استفاده کنندگان به شرط داشتن کارت شبکه بیسیم را مهیا می سازند.

در مورد کسب و کار کوچک که مخصوصا جای ثابتی ندارند این گزینه، شاید گریز ناپذیر باشد. اما درمورد کسب و کارهای متوسط به بالاو کسب و کارهایی که نیاز به سرعت در پردازش اطلاعات و امنیت دارند موضوع متفاوت خواهدگردید.

مشکلات شبکه بیسیم و مقایسه آن با شبکه باسیم

شبکه بیسیم محدودیتهایی از نظر مسافت و پهنای باند دارند درحالی که شبکه با سیم تا سرعت ۱۰G و در صورت استفاده از کابل مسی تا ۹۰ متر بصورت مستقیم و در صورت استفاده از فیبرنوری، بدون محدویت در مسافت

هرچقدر پهناب باند اینترنت خریداری شده و مورد استفاده پرسرعت باشد اما استفاده از شبکه بیسیم مشکل Bottle neck را ایجاد خواهد کرد. در ساختمانهایی که طبقات متعدد دارند برای هرطبقه مودم و سوئیچ مجزایی باید تعریف گردد .

براحتی توسط هکر با دانش متوسط هم قابل هک شدن میباشد. علیرغم ارائه استانداردهای متنوع برای پروتکل های امنیتی، براساس گزارشات موجود که کارشناسان Wardriving انجام میدهند بیش از ۷۰ درصد مودمهای بیسیم یا بدون تعریف پروتکل، یا ساده ترین پروتکل یا با تنظیمات پیش فرض راه اندازی میگردند.

بدلیل کارکردن با امواج، باعث ایجاد مشکلات سلامتی و سردرد و آسیب جدی به سلامتی انسان و کودکان می گردد که براساس مطالعات در حال انجام با گسترش استفاده از این نوع شبکه، شیوع این بیماریها مانند تومورهای مغزی و سرطانها بیشتر گردیده است، هرچند ارتباط مستفیم هنوز ثابت نشده است اما نمیتوان این مشکل را نادیده گرفت.

جمع بندی

پیشنهاد میگردد در ساختمان ها و مراکزی که ملکیت آن ثبات لازم حداقل برای چند سال داشته باشد. و یا نیاز به پردازش اطلاعات با سرعت مناسب احساس میشود. و همچنین امنیت در نگهداری داده اهمیت دارد، برای ایجاد و تعریف شبکه، کابلکشی شبکه انجام گردد. و با طراحی و انتخاب زیرساخت مناسب، کابل کشی براساس استاندارد تدوین شده انجام گردد. و با داشتن شبکه بیسیم که همزمان با مودم بی سیم امکان ارتباط با این شبکه برای گوشی هوشمند و یا رایانه همراه (مطابق پروتکل امنیتی تعریف شده) را تعریف نمود.

برای طراحی و اجرای شبکه باسیم، شرکت مهرگان شبکه آقاق ضمن ارائه خدمات مشاوره طراحی و اجرای پروژه و تست، با ارائه کابل مسی با کیفیت و استاندارد و به شرط تست با برند های NEO و مهرگان، به عنوان تولید داخلی، نیاز مدیران کسب وکار و سازمان دولتی و خصوصی را پاسخگو میباشد.

نین میتوانند با شرکت مهرگان شبکه آفاق شماره تلفن ۵۷۴۰۲-۰۲۱ تماس حاصل نمایند.

۱ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *